Receptorokon

A 2-es típusú diabetes mellitus új terápiás ...

A GLP-1 tartós infúziója nem terjedhetett el a gyakorlatban, kifejlesztettek azonban olyan GLP-1-mimetikumokat, amelyek agonista hatást fejtenek ki a receptorokon, de ellenállnak a DPP-IV általi lebontásnak.

www.elitmed.hu

(E)-egyszeres (T)-többszörös választás

receptorokon érvényesül. d) a paraszimpatikus idegrendszeri hatás muszkarin típusú acetil-kolin receptorokon érvényesül. e) a szimpatikus rostoknak preszinaptikus gátló

www.phys.szote.u-szeged.hu

Monoaminerg*és*galaninerg*rendszerek*szerepe*az* oxytocin ...

... SON 0ra*és*PVN0ra*hatva* fejti*ki.*Azt*találtuk,*hogy*a*mepyramine*és*cimeti dine*szignifikánsan*csökkentette*a*HA0 indukált*OT*elválasztás*fokozódását*abban*az*esetbe n,*ha*a*HA*antagonista*hozzáadása* megelızte*a*HA*alkalmazását.*Megállapíthatjuk,*hogy *a*HA*a*H 1 *és*H 2 *receptorokon* ...

www.phd.szote.u-szeged.hu

Farmakológia (AOK-K 230) szigorlati tételek

Opioid receptorokon ható gyógyszerek: erıs agonisták. III/7. Opioid receptorokon ható gyógyszerek: közepes agonisták. III/8. Opioid receptorokon ható gyógyszerek: antagonisták.

phcol.szote.u-szeged.hu

Kérdések és válaszok a Daivobet-tel és a kapcsolódó ...

A kalcipotriol egy Dvitaminszármazék, amely a bőrben lévő receptorokon keresztül hatva előzi meg a pikkelyes foltokat okozó sejtszaporodást pikkelysömör esetében.

www.ema.europa.eu

Onbrez Breezhaler, INN-indacaterol

In vitro vizsgálatok kimutatták, hogy az indakaterol, ami egy hosszú hatású béta 2-adrenerg agonista, több mint 24-szer nagyobb agonista aktivitással rendelkezik a béta 2-receptorokon, mint a béta 1-receptorokon, és 20-szor nagyobb agonista aktivitással rendelkezik, mint a béta 3-receptorokon.

www.emea.europa.eu

LC-MS QQQ alkalmazása a hatósági gyógyszer- ellenőrzésben

... 2-metoxi-5-szulfamoilbenzoesav M = 231 szulpirid (D1 és D3 receptorokon ható „atípusos" antipszichotikum)

www.kromat.hu

Tartalom

táció az EGF receptorokon ala puló módszerek és az ezzel kapcsolatos kutatások részletes ismertetését is fel vállalta. Egyéb megoldási lehetôségek

www.moszinfo.hu

Az érzékszervek az érzékelés kapui. A külvilággal az ...

Ezek a részecskék speciális receptorokon keresztül elérik érzékszerveinket, s ott ingert gerjesztenek, amely kemoelektromos impulzusok útján idegrendszerünkön keresztül eljut agyunkba, s ott egy komplex képet vált ki, melyet mi „pirosnak", „forrónak", „illatosnak" stb. nevezünk.

egeszsegedert.hu

Protektív mechanizmusok a belsőfül ischaemiás állapotaiban

Ezzel összhangban funkcionális bizonyítékokat is találtak arra, hogy a DA D 2 és D 3 receptorokon keresztül fejti ki protektív hatását. A cochleában a DA autoreceptorok típusa és funkciója azonban pontosan még nem ismert.

phd.sote.hu

Other sites you could try:

Find videos related to Receptorokon