Oboljele

PREDLOG ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURAWU

ZAKON O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANjU I. UVODNE ODREDBE Član 1. Penzijsko i invalidsko osiguranje obuhvata obavezno i dobrovoljno penzijsko i invalidsko osiguranje.

www.forumsssb.org.rs

Fizioterapijski tretman osteoartritisa kralješnice

Autori: I. Šklempe, M. Radman (2004.) Fizioterapijski tretman osteoartritisa kralješnice Osteoartritis kralježnice nastaje djelovanjem sličnih biomehaničkih čimbenika kao i ostale vrste osteoartritisa, ali je anatomska građa kralježnice mnogo složenija od građe drugih zglobova.

www.studioimpuls.net

Preliminarna prijava Preliminary Registration Form

Pozivam sve psihijatre, neurologe, neuroznanstvenike, psihologe, liječnike opće/obiteljske medicine, defektologe, socijalne radnike, medicinske sestre i tehničare, radne terapeute, farmaceute, pravnike, sociologe, novinare, njegovatelje, članove obitelji i osobe oboljele od demencije, kao i druge ...

www.alzheimer2012.com

U P U T S T V O ZA RODITELJE I SAME OBOLJELE OD MIŠIĆNE ...

U V O D Ova brošura je namjenjena kao pomoć pri obavljanju fizioterapijskih vje bi djeci i odraslima koji boluju od mišićne distrofije. Iako svaki tretman i preduzimanje bilo kakvih mjera mora biti organizirano uz saglasnost i stručnu pomoć vašeg ljekara ili drugog bolničkog osoblja ...

udks.com.ba

PSIHOLOŠKA POMOĆ U SUOČAVANJU SA ZLOĆUDNOM BOLEŠĆU

Mnogim pacijentima pomaže uključivanje u udruge za oboljele od malignih bolesti. Ove su udruge vrlo uspješne u uzajamnoj podršci i praktičnom savjetovanju. nastojte ne činiti: • Ignorirati ili odbijati nastojanje prijatelja ili člana obitelji da otvoreno pričaju s vama.

www.klub-nada-rijeka.hr

Hemofilija i oralno zdravlje

Posjet stomatologu osobe oboljele od hemofilije Poka u li se preventivne mjere nedovoljnima, odnosno do*e li do pojave karijesa, gingivitisa ili drugih oro-dentalnih tegoba, stomatologa treba što prije posjetiti, a ne odga*ati posjet i *ekati da se stanje pogorša i bol postane neizdr iva.

marinvodanovic.com

Total Knee Replacement

Oboljele površine zgloba se uklone i zamijene vještačkim zglobom. Ovom operacijom se mogu olakšati bol i poboljšati pokreti zgloba koljena.

www.healthinfotranslations.org

medicine Early detection of ovarian cancer in Federation of ...

Sa područja Federacije BiH u periodu 1996-2000 retrospektivnom studijom analizirali smo medicinsku dokumentaciju 272 pacijentice oboljele od malignog tumora jajnika.

www.ljkzedo.com.ba

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) - Bosnian

Mnoge osobe oboljele od HOBP-a imaju obje ove bolesti. Ova bolest vremenom napreduje. Liječenje može ublažiti simptome i pomoći da se bolest drži pod kontrolom.

www.healthinfotranslations.org

Stres i Mentalno Zdravlje

Stres i Mentalno Zdravlje 44 M entalno zdrave osobe osjecaju se dobro o samom sebi i opusteno u vezi drugih. Odsjek za mentalno zdravlje u Santa Clara Opstini pruza usluge i programe za odrasle, starije, porodice i djecu, ukljucujuci i ozbiljno mentalno oboljele odrasle i djecu.

www.immigrantinfo.org

Other sites you could try:

Find videos related to Oboljele